De voordelen van een kunstkerstboom

De tijden waarin het verschil tussen een kunstkerstboom en een echte kerstboom duidelijk zichtbaar was, ligt anno 2021 ver achter ons. Tegenwoordig kun je een kunstkerstboom en een echte kerstboom bijna niet meer van elkaar onderscheiden, zo mooi en levensecht ziet een kunstkerstboom er uit. Een kunstkerstboom heeft bovendien enorm veel voordelen ten opzichte van een echte boom.

Altijd bij de hand

Het uitzoeken van een echte kerstboom heeft meestal wel wat voeten in aarde. Vaak ben je net te laat en moet je je met een wat minder mooi exemplaar behelpen. Het ding moet achter in de auto worden gepropt, eerst acclimatiseren in de garage en dan door het huis worden gesleept, waar het de eerste sporen van naalden en zand al achterlaat. Een kunstkerstboom hoef je alleen maar van de zolder of uit de garage te halen.

Gunstig in prijs

De prijzen van echte kerstbomen zijn de laatste jaren enorm gestegen. Weggegooid geld, of het nu gaat om een kerstboom mét of zonder kluit. Kerstbomen met kluit redden het meestal toch niet, zodat je het volgend jaar alsnog een nieuw exemplaar moet kopen. Wanneer je een mooie kunstkerstboom aanschaft, heb je na een paar jaar de kosten van de aanschaf al weer terugverdiend. Een kunstboom gaat namelijk vele jaren en misschien zelfs wel levenslang mee.

Geen gedoe met lampjes

Houd jij van mooi én makkelijk? Er zijn kunstbomen verkrijgbaar waar de verlichting al in zit. De lampjes zijn al mooi verdeeld. Geen gestuntel op een ladder met meerdere lichtsnoeren of het in de knoop raken van de lampjes. Na de kerst heb je geen gedoe om de lampjes weer uit de boom te halen.

Eenvoudig op te zetten en af te breken

Het opzetten van een kunstkerstboom is geen hogere wiskunde.
Haal alle onderdelen uit de verpakking en leg ze op een grote tafel of op de grond.
Begin met de (houten) voet en plaats daar de stam op. Het bovenste gedeelte van je kunstboom heeft vaste takken. Die kun je alvast naar beneden buigen. Buig nu alle overige takken uit elkaar. Als je de stam nader bekijkt, zie je dat die met kleuren is gemarkeerd, bijvoorbeeld rood en geel. Ook de takken hebben een markering met kleur. Hang (haak) de takken met de corresponderende kleur aan de stam.
Als alle takken aan de stam zijn bevestigd, kun je de kunstkerstboom het beste even van een afstandje bekijken. Eventuele gaten kun je door middel van het verbuigen van de takjes wegwerken.
Je boom is nu klaar om verder te decoreren of er, afhankelijk van het door jou gekozen model, lampjes in te hangen.

Beter voor het milieu

Een kunstkerstboom is ook nog eens beter voor het milieu. Er hoeft niet meer met de auto op en neer te worden gereden, je hebt je boom al in huis. Mocht je op een gegeven moment toch een andere boom aanschaffen? Een kerstboom doet er jaren over om te groeien

De voordelen van een kunstkerstboom
Schuiven naar boven