December: Henk VS Piet

Welkom mensen bij de strijd van het jaar! Henk gaat strijden tegen Piet. Wij zullen de situatie van dit gevecht voor je schetsen. Het is 6 december. De goedheiligman heeft ons kleine koude kikkerlandje verlaten en het is stil in huis. De gezelligheid lijkt te zijn vertrokken tezamen met onze gebaarde vriend. Het is tijd om de woonkamer op te fleuren met wat kerstdecoratie. Henk en Piet zijn jullie er klaar voor? 3.. 2.. 1.. START!

Henk

Henk sprint naar de garage waar de aanhanger staat. Wat treft hij daar aan? Een kar volgeladen met dozen, omdat er te weinig ruimte in de garage is wordt de kar als opslag gebruikt. Snel de dozen eraf en de aanhanger aankoppelen. Gelukkig weet Henk wel iemand waar hij een mooie boompje voor een goed prijsje kan scoren. Het is echter wel wat verder rijden, maar je moet wat! Eenmaal aangekomen blijkt hij niet de enige te zijn bij wie dit adresje bekend is. Lekker met je uitgekozen boompe in de rij staan. Eindelijk is hij aan de beurt. Huppakee afrekenen en het kerstboompje kan in de kar. ‘Ben ik nu niet iets vergeten’, denkt Henk bij zichzelf. ‘Oh ja een net voor over de kar!’. Moet hij nu een boete riskeren of kan hij maar beter een net van huis ophalen? Toch maar even naar huis, want de kerst is al duur genoeg. Heen en weer gereden, maar nu kan hij toch eindelijk met zijn nieuwe aanwinst thuis gaan pronken. De mand en de zak potgrond had hij al klaar gezet, dus de boom kan er zo in. Zo gezegd zo gedaan. De boom staat… maar op een afstandje ziet Henk dat de boom wat schuin in de mand staat. Toch maar even rechtzetten. Wat gehannes later staat de kerstboom toch daadwerkelijk in de woonkamer. Nu is het tijd voor de versieringen! Ergens achterin op zolder staat een doos waarop “Kerst” geschreven staat. ‘Die moet ik hebben’, denkt Henk. Bijna valt hij met zijn lading en al van de zoldertrap, maar het gaat nog net goed. Hij begint met de lichtjes. Hij opent de doos van de verlichting en de moed zakt hem bijna in de schoenen. Het is weer zo ver! Het hele snoer in de knoop. Zo gaan we de wedstrijd niet winnen Henk! Jezelf herpakken en aan het werk. Henk zet zijn schouders eronder en zorgt ervoor dat de lichtjes in de boom terecht komen, waarna hij snel de boom volhangt met kerstballen en slingers. En stop de tijd!!!

Eindstand: 3 uur 42 min

Piet

Piet drinkt zijn koffie nog even rustig op en loopt dan naar zolder. Piet heeft vorig jaar geïnvesteerd in een kunstkerstboom en deze heeft hij weer netjes teruggelegd in de doos. Hij neemt de doos mee naar beneden en haalt de boom tevoorschijn. Hij zet het onderste gedeelte van de boom in de poot en zet de boom rechtop. De takken klappen uit en zitten weer precies zoals vorig jaar. Kijk dat scheelt! Nu het bovenste gedeelte erop. Hij klikt de ene stam in de andere stam. Huh Piet? Waarom loop je al naar het stopcontact? Piet drukt de stekker erin en BOEM de woonkamer wordt verlicht. Piet heeft een kunstkerstboom waar de lichtjes al in zitten en waarvan de elektrische tijd weggewerkt is in de stam. Mooi hoor! Piet loopt al lachend weer naar boven voor de tweede doos. Deze doos zit vol met kerstballen. Met wat mooie kersthits op de achtergrond hangt hij deze ballen in de boom. En stop de tijd!!!

Eindstand: 22 min

Beste mensen wees geen Henk, maar wees een Piet. Fijne Kerst gewenst!

December: Henk VS Piet
Schuiven naar boven