Een kunstkerstboom, mooi, realistisch en praktisch

Voor veel mensen is de kerstperiode de leukste tijd van het jaar. In de donkere dagen voor de kerst, maken we ons huis zo gezellig mogelijk. Stralend middelpunt van de feestelijke aankleding van je huis is de kerstboom. Je kunt kiezen voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom. Een kunstboom biedt de nodige voordelen. Hieronder vind je aantal pluspunten van de kunstkerstboom.

Gemakkelijk in en uit elkaar


Met een echte kerstboom, zeker als het een grote betreft, kan het nogal eens lastig zijn om hem uiteindelijk op de juiste plek in je huiskamer te krijgen. Het begint al met het vervoer. Als je een stationwagen hebt, is het nog wel te doen, maar als je de boom in je compacte stadsauto wilt proppen, gaat het mis. De boom zit dan wel in een net, maar door de lengte kan de achterklep niet meer dicht. Met een touwtje kun je de klep vaak nog wel vastmaken. Thuis aangekomen ligt je auto vol naalden en de klep heeft ook nog eens een lelijke hap in je boom gemaakt. Met een kunstboom heb je deze problemen niet. Een kunstboom bestel je online en dan wordt hij in een stevige doos thuisbezorgd. Je klikt de boom gemakkelijk in drie delen in elkaar. Zodra de kerstperiode voorbij is, haal je de boom weer uit elkaar en berg je hem netjes op.

Niet van echt te onderscheiden


De kwaliteit van de gemiddelde kunstkerstboom is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Een kunstboom is niet meer te onderscheiden van een echte kerstboom. De stam, takken en naalden zien er levensecht uit. Het verschil met een echte boom zie je alleen nog doordat je geen last hebt van de nadelen van een echte boom. Zo heb je met een kunstboom geen last van uitvallende naalden. Daarnaast verkleurt een kunstboom niet. De naalden blijven er fris uitzien. Waar je bij een kunstboom ook niet bang voor hoeft te zijn, is ongedierte in je boom. In een echte boom kunnen bijvoorbeeld eitjes van een spin zitten. Dit zie je pas als de hele boom ineens vergeven is van de kleine spinnetjes.

Beter voor het milieu


Ook niet onbelangrijk, een kunstkerstboom is een stuk duurzamer dan een echte boom. Een echte boom doet er jaren over om groot genoeg te worden. Om de bomen snel te laten groeien, grijpen kwekers naar veel chemische middelen zoals kunstmest en pesticiden. Dit betekent een jarenlange belasting van het milieu. Een kunstkerstboom wordt eenmalig gefabriceerd en kan vervolgens tientallen jaren mee. En als er in je kunstboom een lampje stuk is, kun je dat eenvoudig vervangen. De lampjes zijn bij het in elkaar klikken van de drie delen automatisch met elkaar verbonden. Bij een echte boom moet je de hele slinger vervangen, niet zo duurzaam dus.

Een kunstkerstboom, mooi, realistisch en praktisch
Schuiven naar boven