Is dat nou een kunstkerstboom? De voordelen van kunstkerstbomen

De aankoop van een realistische kunstkerstboom uit onze collectie is een van de slimste zetten die je kunt doen als je wilt genieten van een gezellige, vrolijke en onbezorgde kerstperiode. Onze kunstkerstbomen hebben namelijk veel interessante voordelen te bieden. Zeker als je onze realistische namaakkerstbomen, zoals kunstkerstbomen ook wel genoemd worden, vergelijkt met een natuurlijke, ofwel echte kerstboom. Wat is er zo aantrekkelijk aan een kunstkerstboom anno 2021-2022? Welke voordelen hebben kunstkerstbomen allemaal te bieden in vergelijking met echte kerstbomen? De antwoorden op deze vragen kun je in dit artikel lezen!

Een kunstkerstboom lijkt sprekend op een echte kerstboom

Een van de redenen voor het kopen van kunstkerstbomen is het feit dat deze bomen visueel nauwelijks tot niet van echte bomen te onderscheiden zijn. Hierdoor kun je gerust een kunstkerstboom gebruiken, want je geniet er evenveel van als van een gewone authentieke echte kerstboom.

Er zijn kant-en-klare kunstkerstbomen met ingebouwde verlichting

Aantrekkelijk aan kunstkerstbomen anno 2021 is dat er vandaag de dag ook kunstkerstbomen bestaan met ingebouwde verlichting. Zo maak je het jezelf wel eg gemakkelijk. Je hoeft niet mee aan de slag met het ophangen en aansluiten van de verlichting, wat je een hoop frustratie scheelt. Voortaan ben je af van al dat gedraai en aansluiten van LED-lampjes, en natuurlijk ook van het probleem dat als er een lampje niet werkt de hele boomverlichting uitvalt. Hoe lekker is dat!

Een kunstkerstboom kun je in no-time opzetten

Een prettig kenmerk van hedendaagse kunstkerstbomen is dat je ze razendsnel kunt opzetten. Je schuift de onderdelen in elkaar en… klaar is Kees! Bij een gewone kerstboom ben je meer tijd kwijt aan het opzetten en versieren van de boom dan bij een kunstkerstboom. Mooi toch? Want wie wil er rond Kerst nu onnodig veel tijd kwijt zijn aan het gezellig maken van het huis? Je kunt die tijd beter besteden om te genieten van je vrije tijd en het op die manie gezellig maken in huis.

Met een namaakkerstboom heb je veel minder afval en troep

Een van de grote nadelen van echte kerstbomen is het afval dat ze produceren. Bij een echte boom krijg je te maken met uitvallende naalden en rondslingerende takjes, die je geregeld zult moeten opruimen om je woonkamer een beetje netjes te houden. Koop je een namaakkerstboom, dan ben je van deze ellende af. Voortaan heb je geen last meer van troep rond je kerstboom. En dat bespaart je flink wat schoonmaaktijd!

Op de lange termijn zijn kunstkerstbomen een voordelige keuze

Prettig aan een namaakkerstboom zijn verder de relatief voordelige kosten van deze bomen. Een namaakboom kun je namelijk jarenlang gebruiken, terwijl een echte kerstboom na eenmalig gebruik weggegooid wordt. Dat maakt echte kerstbomen naar verhouding (een stuk) duurder dan de kunstkerstboom.

Veel keuze aan soorten namaakkerstbomen

Ten slotte is het fijne aan namaakkerstbomen dat er bij speciaalzaken, zoals in onze webshop, veel keuze aan soorten en stijlen kerstbomen. Bekijk onze collectie eens. Want er zit vast wel een prachtige kerstboom tussen, al dan niet met ongebouwde lichtjes, die past bij jouw smaak!

Is dat nou een kunstkerstboom? De voordelen van kunstkerstbomen
Schuiven naar boven