Kunstkerstbomen anno 2021

Ben je klaar voor de kerstperiode, maar ben je er niet in geslaagd om een échte kerstboom te vinden? Geen zorgen: tegenwoordig bestaan er prachtige kunstkerstbomen, waarmee je je interieur alsnog mooier kunt maken op Kerst! Kunstkerstbomen bieden heel wat voordelen en steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun woonkamer met een dergelijke boom te versieren.

Wil je meer weten over kunstkerstbomen en wat ze allemaal voor jouw interieur kunnen doen? Lees dan snel verder!

De vele voordelen van kunstkerstbomen

Een kunstkerstboom is een boom die uit kunststof bestaat, maar op die manier gevormd en afgewerkt is dat het verschil met een échte kerstboom nauwelijks te bemerken is. Natuurlijk bestaan er heel wat oude kunstkerstbomen die er helemaal niet echt uitzien – maar tegenwoordig zijn er héél wat realistische modellen verkrijgbaar. Zeker als je vertrouwt op het aanbod van een speciaalzaak!

Wat zijn nu de voordelen van kunstkerstbomen? Hieronder krijg je een duidelijk overzicht!

  1. Kunstkerstbomen zijn realistisch

Van stam tot takken tot naalden, kunstkerstbomen zien eruit als een échte boom. Door de manier waarop de takken en naalden zijn geplaatst en gekleurd, zie je het verschil met een echte kerstboom nauwelijks. Zelfs als je dus geen echte boom meer gevonden hebt, kan je je interieur toch nog prachtig opfleuren tijdens de kerstperiode!

  1. Kunstkerstbomen van elk formaat

Daarbij is een kunstkerstboom in uiteenlopende formaten verkrijgbaar: van kleine modellen van 120cm tot grote varianten van haast 200cm, alles kan. Op die manier vind je ongetwijfeld de beste kerstboom voor jouw woonkamer, ongeacht hoe groot of klein die is. Dit zorgt natuurlijk voor de perfecte kerstsfeer, waar je met familie en vrienden ten volle van kunt genieten!

  1. Een kunstkerstboom is herbruikbaar

Nog een voordeel van zo’n kunstkerstboom? Je kan hem elk jaar opnieuw gebruiken! Een echte kerstboom takelt af met de tijd, verliest zijn naalden en soms zelfs kleur. Het gaat hoe dan ook om een investering op de korte termijn. Een kunstkerstboom heeft geen houdbaarheidsdatum, waardoor je hem dus jaren kunt blijven gebruiken. Ben je ook nog eens duurzaam bezig. Je haalt tijdens de kerstperiode de boom gewoon van zolder, zet hem op, versiert hem en je bent klaar voor de feestdagen!

  1. Weinig opruimwerk nodig

Hoe leuk echte kerstbomen ook mogen zijn, het feit is dat ze vaak voor heel wat vuiligheid zorgen. De naalden van de boom, alsook de aarde die gebruikt moet worden voor de potten van de boom, zorgen er al snel voor dat je huis helemaal onder het vuil ligt. Bij een kunstkerstboom heb je daar natuurlijk geen last van. Je interieur blijft dus proper, en dat is tijdens de kerstperiode natuurlijk mooi meegenomen!

  1. Geld besparen met een kunstkerstboom

Juist doordat je een dergelijke boom opnieuw kunt gebruiken, kan je ook heel wat geld besparen tijdens de kerstperiode. Een echte boom kost al snel veel geld, maar dankzij de herbruikbare kunstkerstboom hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je doet een eenmalige aankoop, welke je jaren kunt gebruiken. Zo heb je weer geld over voor leuke cadeautjes en lekker eten voor de feestdagen!

6.  Allergieën

Mensen hebben tegenwoordig steeds vaker een allergie. Helaas kan je ook allergisch zijn voor kerstbomen, met mogelijke verkoudheids-, luchtwegklachten en huiduitslag tot gevolg. Dit mag echter geen reden zijn om de gezelligheid van een boom te moeten missen tijdens de feestdagen. Ook hiervoor biedt een kunstkerstboom een fantastische oplossing! Toch gezelligheid, maar geen klachten.

7. De lampjes

Iedereen kent het: het ontwarren van de kerstboomlampjes. Met bloed, zweet en tranen ben je tijden bezig om die bult met lampjes te ontwarren. Dan EINDELIJK ben je zover, kan je ze zo goed en mooi mogelijk in de boom doen om dan de stekker in het stopcontact te stoppen: ja hoor, lampjes kapot. Al die moeite voor niks, waar niemand blij van wordt. Echter, een kunstkerstboom wordt vaak geleverd met de lampjes al verwerkt in de boom! Het enige wat jij nog hoeft te doen is de slingers en ballen erin hangen. Minder stress en werk in deze mooi(st)e tijd van het jaar.

Kunstkerstbomen anno 2021
Schuiven naar boven