Kunstkerstboom niet van echt te onderscheiden!

De moderne generatie kunstkerstbomen, namaakkerstbomen of nepkerstbomen – zoals ze in de volksmond ook wel eens genoemd worden – is niet meer van echt te onderscheiden. Dat is natuurlijk een van de mooiste eigenschappen van dit type bomen. Maar een kunstkerstboom heeft nog veel andere interessante pluspunten voor wie houdt van een traditionele en gezellige kerst! Maar wat is er zo prettig aan het fenomeen kunstkerstboom? Welke redenen zijn er om voor een kunstkerstboom te kiezen en dus niet voor een echte kerstboom? Dit blog beantwoordt deze vragen voor je!

Een kunstkerstboom ziet er altijd mooi en levendig uit

Aantrekkelijk aan een kunstkerstboom is dat je met deze, meestal van kunststof gemaakte namaakkerstbomen, altijd garantie hebt op een visueel mooie en nagenoeg echt ogende kerstboom. Natuurlijk ofwel echte kerstbomen worden na verloop van tijd lelijker. Dennennaalden vallen af, de boom verkleurt, et cetera. Met een kunstkerstboom heb je van dit probleem geen last meer.

Voortaan hoef je de vloer niet meer schoon te vegen

Een naar kenmerk van een echte kerstboom, is het uitvallen van de dennennaalden en de troep die dit op de vloer eronder veroorzaakt. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt die regelmatig langs de kerstboom lopen, veroorzaakt dit een hoop troep op de vloer. En die moet, als je je woning netjes wilt houden, natuurlijk geregeld opgeruimd worden. Met een kunstkerstboom ben je in elk geval direct van deze ellende af! Je woonkamervloer blijft schoner en netter, terwijl je ook tijd bespaart omdat je de vloer minder vaak hoeft aan te vegen. Zo sla je dus twee vliegen in één klap met een namaakerstboom!

Een voordelige keuze op de langere termijn

In vergelijking met echte dennenbomen is een kunstkerstboom op de langere termijn een aanzienlijk voordeliger keuze. Je kunt de kunstkerstboom namelijk elk jaar opbergen, om hem het jaar erop weer uit de doos te halen en opnieuw te gebruiken. Let wel op dat je voor een kwalitatief goede namaakkerstboom koopt. Doe je dit niet, dan loop je kans dat goedkoop uiteindelijk duurkoop gaat worden.

Een kunstkerstboonm is een kerstboom die je snel op kunt zetten

Een kunstkerstboom heeft ook als voordeel dat je deze kerstboomvariant razendsnel kunt opzetten. Je klikt wat losse onderdelen op elkaar, meestal zo’n 2 tot 4 opzetstukken, klapt de ‘takken’ van de namaakkerstboom uit en bent dan al bijna klaar. Er bestaan zelfs kerstbomen waar de verlichting al in verwerkt zit, zodat je ook datr niet meer hoeft te doen. Hang vervolgens nog wat siersels in je boom en… je bent eigenlijk al klaar met het opzetten!

Genoeg keuze aan modellen en soorten kunstkerstbomen

Fijn is ten slotte dat er een grote keuze is aan kunstkerstbomen. Of je nu een grote of kleine boom zoekt, een al versierd boom of een kale namaakboom, voor goedkoop of duurkoop gaat: er zijn opties in overvloed!

Kunstkerstboom niet van echt te onderscheiden!
Schuiven naar boven