Kunstkerstboom: trends en decoratietips

Kerstmis is voor veel gezinnen synoniem met geluk en hoop.

Met het naderen van Kerstmis neemt de vraag naar bomen toe, dus is het belangrijk om van tevoren na te gaan welke mogelijkheden het beste bij jouw huis passen. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten om de beste optie voor je te kiezen. Kijk hier eens naar!

Moderne decoratie voor de meest feestelijke tijd van het jaar
De kunstkerstboom is een van de belangrijkste en meest opzichtige decoratie-elementen in deze bijzondere tijd van het jaar. Kunstbomen hebben een geringere milieu-impact dan natuurlijke bomen en worden vele jaren hergebruikt.

Bij de aankoop van een kunstkerstboom raden wij je aan rekening te houden met de afmetingen van de boom, de plaats waar je hem wilt neerzetten, het materiaal en de kleur.

Kunstkerstboom: hoe kies je het beste model


Het lijkt misschien alsof alle kerstbomen op elkaar lijken, maar de realiteit is heel anders. Vandaag zien we bomen van verschillende materialen, verschillende maten, verschillende vormen en zelfs verschillende kleuren.

Is het beter om een kunstkerstboom te hebben met geïntegreerde verlichting of zonder?
Tegenwoordig kunnen bomen worden gekocht met of zonder verlichting op hun takken. Bomen zonder verlichting kunnen veelzijdiger zijn, omdat je de soorten verlichting kunt plaatsen die je het mooist vindt.

Bomen met geïntegreerde verlichting worden daarentegen als veiliger beschouwd, aangezien zij in samenhang met de verlichting zijn ontworpen, zodat de kans op ongevallen tot een minimum wordt beperkt.

Maat


Elk huis heeft een grootte. Daarom zijn er kerstbomen met zeer uiteenlopende afmetingen op de markt.

Laat je niet leiden door jouw indrukken: als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, meet je best de beschikbare ruimte voor jouw kunstkerstboom op en let je ook op de afmetingen van de boom.

Materiaal


Bij het kopen van een kunstkerstboom is het belangrijk om na te denken over de materialen waarvan ze zijn gemaakt. De meeste kunstbomen zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) of polyethyleen, beide plasticsoorten.

Het soort plastic en de behandeling ervan zullen bepalen hoe realistisch jouw boom zal zijn. Hoe hoger de kwaliteit, hoe realistischer en, natuurlijk, hoe hoger de prijs.

Er zijn ook bomen van minder traditionele en veel voorkomende materialen dan plastic, met een vernieuwende esthetiek.

Vorm en stijl


Ook de vorm van de kunstkerstboom kan variëren. Hoewel het op het eerste gezicht een esthetische kwestie lijkt, moet je ook rekening houden met de ruimte die je hebt om jouw boom te plaatsen.

Niet alle vormen passen overal. Door de juiste optie te kiezen, zult je een geweldig resultaat bereiken.

Kleur


Tegenwoordig hoeven kunstkerstbomen niet per se groen te zijn. Er zijn goede opties in wit, goud, zilver, rood, blauw en zelfs zwart. Welke moet je kiezen? Het hangt veel af van jouw persoonlijke smaak, de inrichting en de stijl van jouw huis.

Bijvoorbeeld, huizen met een minimalistische inrichting gaan goed samen met witte of zwarte bomen. Groene bomen passen beter bij meer klassieke decoraties.

Mensen die van Kerstmis houden houden misschien van rode of gouden opties. En wie dit seizoen graag vernieuwt, kan kiezen voor verschillende opties zoals paars of zilver.

Kunstkerstboom: trends en decoratietips
Schuiven naar boven